Новата функционална бутилка с прикрепена капачка на минерална вода  Банкя“

...
Новата функционална бутилка с прикрепена капачка на минерална вода  Банкя“
Коментари Харесай

Системата на Кока-Кола в България с престижно отличие от наградите „Приз Пак 2022“

Новата функционална бутилка с прикрепена капачка на минерална вода  „ Банкя “ донесе приз на компанията в четиринадесетото издание на Националния конкурс за най-хубава опаковка


Новият, по-практичен и функционален дизайн с прикрепена капачка на минерална вода „ Банкя “ получи справедливо самопризнание на премиите „ Приз Пак 2022 “, проведени от сп. Хранително-вкусова индустрия. На четиринадесетото издание на Националния конкурс за най-хубава опаковка, Системата на Кока-Кола в България бе отличена за въвеждането на първата бутилка с прикрепена капачка в страната, което бе оповестено при започване на годината. Иновацията има за цел да усили събирането и преработването на пластмасовите бутилки и капачки и да улесни преработването им, като това е единствено първата стъпка от страна на компанията в осъществяване на наредбите в Директивата на Европейски Съюз по отношение на понижаване на въздействието на пластмасовите артикули върху околната среда.
-->
„ Благодарим за премията! Тя е следващо самопризнание за напъните и отдадеността на целия ни екип. Като най-големия производител на безалкохолни питиета в страната, главният блян на Системата на Кока-Кола е всяка част от бизнеса ни да бъде построена по резистентен метод, с цел да бъде ефикасна освен през днешния ден, само че и в бъдеще. Пътят на устойчивото развиване е дълъг, само че единствено през миналата година ние постигнахме предварително две от значимите си цели до 2025 година - 100% от нашите опаковки са към този момент рециклируеми и намалихме директните въглеродни излъчвания от активността си с 30% ", сподели във връзка оценката Ива Михова-Митровска, управител „ Регулаторни въпроси и обществени връзки “ в Кока-Кола ХБК България.

„ Гордеем се, че от началото на 2022 година въведохме първи у нас новите прикрепени капачки към бутилките ни с минерална вода „ Банкя " и тази значима стъпка бе оценена както посредством тази премия, по този начин и от нашите клиенти, сътрудници и консуматори. Това ни дава тласък да продължаваме да си слагаме все по-амбициозни цели в името на визията ни за „ Свят без боклуци “ и на обществото като цяло ", добави Емил Колев, началник на индустриалния център Банкя, който е част от Кока-Кола ХБК България.



Въвеждането на прикрепени капачки е следващата иновация, която следва устрема на Кока-Кола към по-устойчиви опаковки в международен мащаб. Системата за отваряне на новата минерална вода „ Банкя “ е същата като при общоприетата бутилка, а нововъведението се ползва посредством пръстен, който благодарение на езиче държи капачката идеално прилепнала. Капачката остава прикрепена посредством защитния пръстен на бутилката, а езичето обезпечава идеално отворено състояние. Според новата Европейска инструкция за пластмаса за еднократна приложимост всички питиета в пластмасови опаковки ще би трябвало да подхващат тази иновация до 2024 година, а Системата на Кока-Кола в България е първата в страната, която прецизно и навреме извършва този ангажимент.

За поредна година в премиите „ Приз Пак “ взеха присъединяване десетки компании от сферата на опаковъчната промишленост, а главната цел на състезанието е да подтиква българските производители на опаковки и опаковъчни материали, както и фирмите, произвеждащи опаковки за храни и питиета, които дават отговор на високите стандарти за сигурност, запазване на околната среда и нововъведения. В единствения за България Национален конкурс за най-хубава опаковка бяха отличени фирмите, произвеждащи опаковки, които съчетават в себе си новаторски дизайн и положително етикиране и в същото време подсигуряват безвредно и функционално предпазване и улеснение за потребителя, с най-хубавите физикомеханични и физикохимични качества.



Церемонията по награждаване се организира в границите на четиринайсетата Научно-практическа конференция, отдадена на тематиката „ Тенденции в пакетирането на храни и питиета – сигурност, качество, екология и нормативна уредба “, по време на която бяха дискутирани новостите и нововъведенията във връзка с другите типове опакови. В рамките на конференцията беше подложен и въпросът за въвеждането на депозитна система в страната и за постигането на цялостен кръгообразен модел на употребяваните опаковки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР